Majoriteten av bankomaterna finns i Nordamerika.

Vissa länder inför strängare regler för ATM-operatörer.

Trust Project är ett internationellt konsortium av nyhetsorganisationer som bygger standarder för transparens.

Bitcoin-bankomat

Antalet globala Bitcoin-bankomater slog 10 000 på onsdag, sju år efter att den första maskinen installerades i Vancouver, Kanada.

Enligt det norska finansföretaget AksjeBloggen har det totala antalet Bitcoin-uttagsautomater ökat betydligt de senaste åren – och hoppade 87% från de 5 336 som registrerades för bara ett år sedan.

En återspegling av kryptovalutans rymdens bredare tillväxt, och Bitcoin Era upplevde en stadig men obemärklig tillväxt under sina första år, bara för att explodera de senaste åren.

Enligt en blogginlägg av CoinATMRadar installerades 1 000 Bitcoin-bankomater globalt under de första 3,5 åren sedan starten. under de kommande 3,5 åren kom över 9000 online.

Crypto ATM-installationstillväxt – CoinATMRadar

Bankomater visar sig vara ett av de snabbaste och mest användarvänliga sätten att överföra fiat till Bitcoin eller andra kryptovalutor. När det gäller både nya installationer och befintliga bankomater är USA den obestridda ledaren.
Per AksjeBloggen-data var det totala antalet amerikanska Bitcoin-bankomater 7,567 i september – en höjning på 127% jämfört med förra året. Kanada hamnar på andra plats med totalt 869 maskiner. Kombinerat står Nordamerika för 55% av alla Bitcoin-bankomater medan Europa hävdar 28%, och Asien kommer i en avlägsen tredjedel, cirka 8%.

Maskinerna varierar, men i allmänhet tillåter Bitcoin-bankomaten användare att köpa och ta ut från en meny med större kryptovalutor. Några av de mest stödda inkluderar Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Dash och Litecoin. Det verkar som om uttagsautomaterna är bekanta som en del av det traditionella penninglandskapet.

CoinATMRadars tillkännagivande kom dock med några försiktighetsåtgärder. Under det senaste året har till exempel strängare regler införts på vissa ställen som „nästan eliminerat alternativet som inte är KYC att köpa eller sälja.“

Tidigare under året fick kanadensiska bankomatoperatörer mandat att rapportera alla transaktioner värda 10 000 CAD eller mer. I Tyskland har det också inträffat något av ett slagsmål. Det polska företaget KKT UG hade 17 av sina icke-licensierade bankomater konfiskerade av myndigheterna förra månaden.

Trots oro över skatteflykt, penningtvätt och de strängare regler de medför, finns det liten anledning att tro att denna milstolpe inte är den första av många.

Läs BeInCryptos omfattande guide för att lära dig mer om hur Bitcoin-bankomater fungerar.

Categories: blockchain

Comments are Closed on this Post