Waarom Joe Biden groot zou kunnen zijn voor Bitcoin

Ik schrijf over hoe bitcoin, crypto en blockchain de wereld kunnen veranderen.

Joe Biden, de gekozen president van de VS, bereidt zich voor om zijn administratie naar het Witte Huis te verplaatsen en de bitcoin supporters hopen dat Biden een gunstiger houding zal aannemen ten opzichte van crypto dan president Donald Trump.

Vorig jaar, stuurde Troef schokgolven door de wereld van bitcoin en cryptocurrencies Bitcoin Lifestyle toen hij een tirade tegen bitcoin tjirpt, die door de plannen van Facebook voor zijn libra cryptocurrency wordt gevonkt.

Nu kijkt de gemeenschap van bitcoin en cryptocurrency’s reikhalzend uit naar het beleid van Biden, met de bitcoin-prijs die al hoog is nadat Biden Troef in de verkiezing voortrok.

Sommigen in de bitcoin- en cryptogemeenschap hopen dat de gekozen Amerikaanse president Joe Biden… Getty Images

Een ,,bemoedigend teken voor cryptocurrencies kwam deze Dinsdag, aangezien het overgangsteam aankondigde dat Gary Gensler, die om crypto-vriendschappelijk in het verleden heeft getoond te zijn, het financiële beleidsovergangsteam zou leiden,“ JP Thieriot, president van in CaliforniÓ-Gebaseerde bitcoin en cryptocurrency handelplatform Uphold, bovengenoemd via e-mail.

Bitcoin Price: Waarom de Bitcoin Bull Run net begonnen zou kunnen zijn

Bitcoin en Crypto Brace voor een Europese Centrale Bank Bombshell

Deze week werd Gensler, een voormalige voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission en Goldman Sachs GS +2,1% executive die heeft betoogd dat cryptocurrencies tekortkomingen in de traditionele bestaande betalingssystemen hebben blootgelegd, aangesteld om het Biden financiële beleidstransitieteam te leiden.

„President-Elekt Biden’s presidentiële transitieteam zou prioriteit moeten geven aan cryptocurrency als een existentiële nationale veiligheidsdoelstelling die het financiële systeem van de V.S. op preciezere basis kan plaatsen,“ zei Collin Plume, president van Noble Gold Investments, via e-mail, waarbij hij „digitale geldbeleidsformulering kan en zal rusten op de nieuwe Amerikaanse minister van Financiën en in de schoot van de IRS zal vallen“.

Vorig jaar schreef Gensler dat bitcoin’s onderliggende blockchain technologie een „katalysator“ is voor verandering, met als argument „we leven al in een tijdperk van digitaal geld.“

„Het potentieel van deze technologie om een katalysator voor verandering te zijn, is echt.“ Gensler schreef in een op-ed voor bitcoin en crypto industrie outlet Coindesk. „Ik blijf geïntrigeerd door het potentieel van Satoshi’s innovatie om verandering te stimuleren – direct of indirect als katalysator.“

Sommigen in de bitcoin en cryptocurrency gemeenschap zien Gensler’s benoeming als een teken dat Biden’s administratie andere crypto-vriendelijke gezichten aan boord kan brengen.

„Ik denk dat we een kans hebben in een Biden-administratie,“ Kristin Smith, uitvoerend directeur van de Blockchain Association,“ vertelde Fortune. „Omdat [Gensler] zeer vertrouwd is met crypto en blockchain en hopelijk het juiste team van regelgevers kan samenstellen dat meer bereid zal zijn om samen te werken om het beleid te bevorderen.“

Bitcoin heeft dit jaar steun gevonden onder Wall Street-reuzen en een aantal prominente beleggers als een potentiële inflatiehaag, die de reputatie van bitcoin als digitaal goud bevordert temidden van de economische en financiële crisis die door de coronaviruspandemie werd aangewakkerd.

Categories: Bitcoin

Comments are Closed on this Post